La creació d’un Casal Jove, amb l’objectiu de fomentar l’oci i la cultura entre els joves, la posada en marxa d’un Centre de Dia per a les persones majors dependents, l’ampliació de l’oferta formativa per a les persones adultes, i en especial per als treballadors desocupats, són algunes de les propostes que el Bloc d’Agullent arreplega en el seu programa electoral. “Es tracta de consolidar els serveis que ja hem creat, ampliar-los i millorar-los amb noves propostes, aprofitant el bagatge que ens donen estos quatre anys de gestió, i afegint l’experiència i coneixements de les persones que s’han incorporat a la llista”, comenta Jesús Pla, candidat a alcalde d’Agullent.

Incentivar el treball i l’ocupació
Paral·lelament a les propostes de caire social, el Bloc d’Agullent té previst invertir bona part dels seus eforços en incentivar el treball i l’ocupació. Des de l’actual equip de govern ja s’han posat en marxa nombroses mesures, en col·laboració amb altres administracions públiques, per a fomentar l’ocupació mitjançant programes com el PAMER, EZOINT, Salari Jove o el Pla d’Inversió Local de l’Estat. A més d’altra banda s’ha potenciat la formació i la resinserció laboral oferint diversos cursos. En estos propers anys es pretén continuar treballant en la formació ocupacional, en coodinació amb el SERVEF, i oferir assessorament i formació per a l’autoocupació, per a les empreses i el comerç local. A més es continuarà treballant en projectes com el Pol Logístic de la Vall d’Albaida, que té el suport de la conselleria d’Infraestructures i Transports. “Des de la perspectiva de la diversifiació econòmica, també continuarem fomentant el nostre poble com un destí de turisme d’interior, i aconseguirem la declaració d’Agullent com a Municipi Turistic, que ja estem tramitant. D’altra banda tenim previst crear la marca comercial AGULLENT, que potenciarem com un segell de qualitat entre aquells comerços, empreses i entitats que l’incorporen”, afirma Jesús Pla, alcalde d’Agullent a l’actualitat.

Cobrir la graderia i boques d’incendi a l’ermita
El programa del Bloc d’Agullent inclou altres propostes destinades a millorar el territori i les infraestructures, com cobrir la graderia del camp de futbol, recuperar la xarxa tradicional de regadiu del terme o instal·lar boques d’aigua anti-incendi al paratge de l’Ermita de Sant Vicent Ferrer, per tal d’evitar situacions de perill com les viscudes durant l’incendi del passat mes de setembre. En la vessant ambiental es té previst encetar un programa d’Educació Ambiental, ampliar i millorar els punts de reciclatge, i es continuarà amb les mesures d’estalvi energètic en l’enllumenat públic.

Des del Bloc d’Agullent es confirma que es donarà continuïtat a iniciatives posades en marxa durant esta legislatura com el Juliol Jove, els Dissabtes Divertits, la Setmana de la Dona, la Ludoteca d’Estiu, l’ampliació dels serveis de la Biblioteca Municipal o la Setmana del Major.