El Plenari de la Corporació va aprovar la setmana passada un pressupost municipal per al 2012 de 1.929.921€ (al 2011 de 1.820.610€) amb els vots a favor dels 8 regidors del BLOC i dues abstencions dels regidors del PP. Segons el Grup Municipal del Bloc-Compromís, aquestos pressupostos asseguren l’equilibri pressupostari entre ingressos i despeses, i garanteixen importants inversions per a la localitat, això sí, subvencionades mitjançant altres administracions.  “Al llarg del 2012 seguirem realitzant inversions per a renovar i millorar les nostres instal·lacions i serveis públics, i continuarem fent-ho mitjançant ajudes i subvencions aconseguides a través d’altres administracions com la Diputació o Fons Europeus”, afirma Jesús Pla, alcalde d’Agullent. En el capítol d’inversions per al 2012 cal destacar la compartimentació mòbil de la sala multiusos i l’equipament d’aquest espai amb una grada mòbil (69.400€), la intervenció per a fer visitable el Fornet de la Neu (106.715€), la renovació de les aules de l’escola de música (33.500€), l’adquisició d’un vehicle per al departament d’obres i serveis (24.000) i l’adquisició de mobiliari per a diversos espais culturals i educatius (12.000€). Aquestes inversions van ser presentades al Consell de Participació Ciutadana, integrat per representants de les principals entitats associatives locals, així com per delegats dels grups polítics amb representació a l’ajuntament. L’alcalde es va reunir amb aquest ens de participació una setmana abans del ple, per a fer-los extensiu el projecte de pressupostos.

El nou pressupost a més garanteix la política social, cultural, esportiva, mediambiental i de promoció econòmica que s’ha seguit en els últims anys, i incidiex en la contenció de la despesa corrent realitzada als darrers períodes. Fruit de la nova estructura del govern municipal s’han creats partides específiques de Medi Ambient, Igualtat i Sanitat.

Per àrees, en la vessant socio-educativa es consolida el servei d’assistència domiciliària, el suport al projecte Trevol, creix l’inversió en l’EPA, es continua amb el servei d’assistència psicològica,  i es prosseguirà amb els programes específics per als xiquets (Dissabtes Divertits), per a la joventut (Juliol Jove) i la tercera edat (Setmana del Major i visites culturals, etc).

 

A l’àrea d’esports es manté l’aportació als clubs esportius, que són el Club de Futbol d’Agullent i el Club Fornet de la Neu, i es mantenen les partides per al manteniment i reparació de les infraestructures esportives i  la promoció d’activitats. A l’àrea de cultura també es garanteix la subvenció a les principals entitats culturals de la localitat, com l’Agrupació Musical d’Agullent i la continuïtat d’una programació cultural diversa i permanent.