AGULLENT RECUPERARÀ LES SEUES SÉQUIES TRADICIONALS


 

L’ Ajuntament signa un conveni amb la Diputació que sufragarà els 50.000 euros de la primera fase de l’actuació

L’Ajuntament d’Agullent ila Diputacióde València han signat un conveni per a finançarla PrimeraFasede la recuperació  de la històrica xarxa de reg del terme d’Agullent que partintla FontJordanai distribuïda des d’el Molí Fariner abasteix d’aigua part del terme de la localitat . Aquesta serà la primera fase d’un projecte global que preten recuperar tot el traçat de sequiatge de reg que ix dela Font Jordana, i que, a partir del Molí Fariner es divideix en quatre braçals.

En concret, ara s’actuarà en el braçal conegut com “Caseta del Vicari”, que va per la zona del camí de l’Estació cap al paratge del Fondo, i en el braçal del “Racó”, que discorre per la zona del camí del Mig fins la Casa de la Bodega. La Diputació de València s’ha compromés a financiar l’actuació amb una aportació de  50.000 euros.

L’objectiu del projecte és recuperar i dinamitzar les explotacions de regadiu cultivades amb dret a reg del naixement de la Font Jordana, i que hui en dia, com a conseqüència del deteriorament d’estos trams de la sèquia mare, no poden regar o ho fan amb dificultat. En alguns trams la sèquia està envaïda per les ribes i en altres s’ha ensorrat, el que provoca que siga difícil poder regar . La millora en aquets dos braçals de séquia s’estima que beneficiarà a una superfície de cultiu de 8,3 hectàrees

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *