AVANCEN LES OBRES AL FORNET DE LA NEU D’AGULLENT

EL FORNET DE LA NEU D’AGULLENT SERÀ VISITABLE
Les obres d’adequació del Fornet de la Neu d’Agullent com a espai visitable i museable han començat fa un parell de setmanes. L’Ajuntament de la Vila d’Agullent ha rebut una subvenció de 90.433€, que permet sufragar el cost total del projecte de condicionament del pou de neu per a fer-lo accesible als visitants. Una quantitat que també possibilita l’ajardinament de l’entorn de la cava. La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació sufraga el 100% d’esta actuació a través de les ajudes Ruralter. Una intervenció que permetrà fer accesible als visitants el Fornet, i mostrar didàcticament el comerç de la neu a través d’un audiovisual. El Fornet de la Neu està ubicat a les immediacions del poliesportiu municipal i ben a prop de l’ermita de Sant Vicent Ferrer, i és de planta circular i de xicotetes dimensions. L’any 2007 l’Ajuntament de la Vila d’Agullent ja va realitzar una intervenció de buidatge del pou i de consolidació de l’estructura, que va servir per a fer un estudi arqueològic i dissenyar les bases de la intervenció que s’està executant ara. El pou de neu agullentí forma part d’una xarxa de dipòsits que aprofitaven els recursos de les àrees de muntanya de l’interior valencià, bé per al comerç, o bé per a consum local, com era fonamentalment l’ús del Fornet.
Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *