El pressupost d’Agullent del 2015 ascendeix a 1.787.000€ i preveu la restauració de la Casa dels Guardes i la millora de la xarxa de recollida d’aigües pluvials

 

El ple de l’Ajuntament d’Agullent va aprovar la setmana passada, és a dir encara dins del mes de gener, el pressupost municipal del 2015 que ascendeix a 1.787.000€, i que com anys anteriors manté l’objectiu de seguir incidint en el finançament de serveis socials, culturals i educatius complementaris.

 

De fet en aquest pressupost 2015, a més de mantindré les beques per a llibres de text d’ús obligatori per als alumnes escolaritzats en 2n cicle d’Educació Infantil,  tots els cursos d’Educació Primària i d’Educació Secundària Obligatòria, així com les ajudes per a l’adquisició del material didàctic per als alumnes matriculats en 1r cicle d’Educació Infantil a l’Escola Infantil la Jordana, l’Ajuntament d’Agullent incorpora ara una línia de beques per als estudiants de l’Escola de Música d’Agullent que facen estudis reglats.

A més d’aquestes ajudes econòmiques, l’actual equip de govern també es compromet pressupostàriament a mantindré servei d’assistència domiciliària durant tot l’any, els  programes d’educació així com oci saludable per a la joventut mitjançant el Casal Jove, el Juliol Jove, la continuïtat dels programes d’activitats específiques per a la tercera edat així com la programació, esportiva i cultural com el “Maig Musical”.

El nou pressupost de l’Ajuntament d’Agullent va comptar amb el vot favorable dels regidors de Compromís i l’abstenció dels  regidors del Partit Popular. A més d’un marcat caràcter social, el pressupost manté els altres dos eixos fonamentals que han guiat a l’actual equip de govern durant la present legislatura. És a dir, la contenció de la despesa corrent i la millora d’infraestructures públiques. Pel que fa a inversions el pressupost incrementa la partida dedicada a la conservació d’infraestructures i vies fins a 60.000€ i preveu una inversió de 6.000€ per a restaurar la Casa dels Guardes, un refugi ubicat a la Serra d’Agullent d’ús per a senderistes, caçadors i ciclistes. A més al pressupost es contempla que a través del Programa d’Actuacions Programades de la diputació es farà una inversió de 60.000 en la millora del sistema d’aigües pluvials de la localitat. A més d’aquestes inversions, ara per ara a la localitat s’estan acabant d’executar les obres de reforma estètica de l’accés a l’avinguda Ontinyent, la millora de l’aïllament acústic i il·luminació de l’auditori municipal i la remodelació del camí de pujada a l’ermita de Sant Vicent Ferrer.