COEVAL i Compromís comparteixen una jornada de treball per a tractar temes d’interés per al teixit empresarial del territori

El passat dissabte 3 de febrer va tindre lloc a la seu central de la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida, a Ontinyent, una reunió de treball entre representants de l’entitat empresarial i càrrecs destacats de Compromís.

L’objectiu de la jornada de treball, organitzada conjuntament, era treballar la problemàtica actual que té el teixit empresarial en l’àmbit territorial de COEVAL, concretament en la Vall d’Albaida, on COEVAL compta amb més de 400 empreses associades. “Aquesta oportunitat d’analitzar la situació actual de les empreses del nostre teixit empresarial amb representants directes dels sectors és immillorable per a un gestor polític. Agraïm a COEVAL aquesta oportunitat i farem el possible perquè aquesta jornada de treball es repetisca” va assegurar la portaveu de Compromís per Ontinyent, Sílvia Urenya, en la inauguració de la Jornada.

Donada l’àmplia representació d’ambdues parts, es van poder tractar tots els àmbits del teixit empresarial valencià de la zona. Es van abordar temes del sector del comerç, de la construcció, de l’industrial i del sector energètic, des de tots els punts de vista possibles: territorial, financer, serveis, infraestructures, logística, formació… i, fins i tot, la gestió dels residus.

Dels temes introduïts per la confederació empresarial destaquen en matèria d’infrastructures millorar la CV-60 en el tram Terrateig-l’Olleria per completar i acabar l’Autovia del Morquí, així com la millora del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, que es troba actualment sota mínims. “Des de COEVAL considerem que a banda dels Plans Sectorials cal implantar Plans Territorials de suport a les empreses. Estem molt contents amb l’experiència amb la Plataforma per la Reindustrialització Territorial (COEVAL-FEDAC-IBIAE)” indicava el secretari general, Vicente Donat. Per altra banda, en paraules del president de l’entitat, Javier Cabedo “si les millores en infraestructures i servicis a la zona es desenvoluparen adequadament  podríem exercir de pol logístic, ja que estem situats estratègicament: a una hora de camí de dos ports i dos aeroports”.

Una de les qüestions que més temps va estar sobre la taula va ser la futura Llei de Comarcalització, exigida pels empresaris. “Les Comarques Centrals hem passat molts anys en l’oblit. La vertebració del territori és fonamental per a facilitar-nos el treball amb unes estructures més pròximes als ciutadans. Les micropyme i les PYME, majoritàries al teixit empresarial valencià, no poden sobreviure si no és amb cooperació tant econòmica com territorial” afirmava Vicente Donat. El diputat i representant de Compromís a les Corts, Fran Ferri, va assegurar que “la nova Llei de Comarcalització anirà a les Corts en aquest període de sessions”.

La valoració de la reunió de treball ha estat molt positiva per les dues parts, que coincidien en destacar el caràcter reivindicatiu de la jornada que “hem acordat repetir com a mínim una vegada cada any. Treballar amb la sinceritat i la cordialitat amb què ho hem fet hui, dóna gust. Des del primer dia, des de la Conselleria d’Economia Sostenible teníem clar el repte de viure i conèixer de dalt  a baix la realitat territorial de l’empresa valenciana”, va concloure el conseller Rafa Climent en finalitzar la jornada.

Assistents:

  • COEVAL:

Javier Cabedo, president
Vicente Donat, secretari general
Carlos Belda
Amparo Boscà
José Guerola
Rafael Pla
Sergio Pomar
David Soriano
Rafael Vaello

  • Compromís:

Joan Baldoví, Portaveu i diputat de Compromís al Congrés
Rafael Climent, Conseller d’Economia Sostenible
Maria Josep Amigó, Vicepresidenta de la Diputació de València
Fran Ferri, Síndic i diputat de Compromís a les Corts Valencianes
Àgueda Micó, coportaveu de Compromís
Jesús Pla, alcalde d’Agullent
Josep Albert, alcalde d’Albaida
Julià Engo, alcalde de l’Olleria
Nicolau Calabuig, portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida
Sílvia Urenya, portaveu de Compromís per Ontinyent

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *